Sådan tager du linser på

Hvordan tager jeg linser i?

Disse steps hjælper dig med at knække koden til påsættelsen af linser. Er du nybegynder til kontaktlinser så følg nedenstående trins. Det er altid sværere første gang - giv det nogle forsøg og voila så har du lært det! 

 

Trin 1: Vask hænder

Vask dine hænder grundigt, og tør dine helt af. Undgå at have bakterier på fingrespidserne, når du påsætter linserne.

Vask hænder før håndtering af kontaktlinser

 

Trin 2: Tjek linsens kant

Tjek om din linse er vendt på den rigtige side. Hold linsen på din fingerspids, og tæt på lyset for at se om kanterne vender udad. Linsen skal være skålformet uden jævne kanter - så er din linse vendt på den korrekte side og klar til påsættelsen. 

Højre side udad på kontaktlinse vs indersiden udaf

Trin 3: Hold øjet åbent

Er det første gang, at du skal påsætte linser så forsøge nogle gange. Hold øjet åbent ved at løfte øjenlåget op med ringfingeren under øjet, og pegefingeren med din anden hånd.

Følg denne øjenåbnings teknik til at tage dine kontaktlinser på

 

Trin 4: Påsæt linsen

Kig opad eller til siden når du påsætter linsen i øjet. Derefter lukke øjet og blikke for at linsen finder pladsen i centrum. Hvis din linser falder på gulvet undervejs skal du huske at rense den for støv ved at sætte den i linsevæske. Husk at din linse ikke må have små støv på, da det kan irritere synet.

Prøv denne placeringsteknik, når du tager dine kontaktlinser på.

 

 

Sådan tager du linser ud

Følg disse tre trin for at tage dine kontaktlinser ud af øjet. Det er nemmere end du tror, og husk at øvelse gør mester - snart vil du kunne gøre det uden at tænke over det!

 

 

Trin 1: Vask hænder

Dine hænder skal være rene, og helt tørre for at undgå at have bakterier eller støv på fingrene.

Vask hænder før håndtering af kontaktlinser

 

Trin 2: Klem forsigtigt

Kig opad og træk øjet ned med ringfingeren under øjet. Brug pege- og tommelfingeren med din anden hånd for at trække forsigtigt i linsen indtil du berører linsens nederste kant. Klem forsigtig, og fjern linsen af øjet.

Fjern dine kontakter ved at bruge din pegefinger til den nederste kant af linsenEt øje der kigger op med fingeren, der trækker kontakter ud

 

 

Trin 3: Rens linsen

Efter at du har taget linsen ud skal du rense linsen med linsevæske, især hvis du har olierede øjne. Sæt linsen ned i linsebeholderen for at holde på dens 12-måneder lange varighed i gode behold. OBS.: Skyld aldrig dine linser eller linsebeholder med vand fra hanen, KUN linsevæske.

Desinficerer kontaktlinsen med linsevæske